Sfecla cu vita

Printeaza

O reteta delicioasa de Sfecla cu vita din: sfecla, piept de vita, ceapa, boia, ulei, chimen, hrean, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 sfecle mai mari
  • 500 g piept de vita sau vitel
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita boia
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 lingura hrean ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi carnea tăiată în cubuleţe, în apă cu puţină sare, timp de 30 de minute. Separat, fierbeţi sfeclele necurăţate de coajă.

Daţi carnea prin maşina de tocat şi amestecaţi-o cu ceapa călită în ulei, condimentată cu sare, piper, boia, chimen.

Curăţaţi de coajă sfeclele fierte, scoateţi- le miezul cu o lingură, având grijă să nu spargeţi marginile.

Ungeţi cu putin ulei interiorul sfeclelor, apoi cu puţin hrean şi apoi umpleţi-le cu amestecul de carne.

Puneţi-le la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 – 30 de minute, într-un vas termorezistent, pe hârtie de copt.

Acoperiţi vasul cu folie aluminată.

Sfecla cu vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.