Sfecla umpluta cu cuscus

Printeaza

Sfecla umpluta cu cuscus din: sfecla rosie, cuscus, patrunjel, dovlecei, morcovi, castraveti, otet balsamic, ulei de masline, usturoi, sare, piper, oregano, iaurt, avocado.

Ingrediente:Sfecla_umpluta_cu_cuscus

  • 8 sfecle roşii
  • 100 g cuşcuş prefiert
  • o legătură de pătrunjel
  • doi dovlecei
  • doi morcovi
  • 4 castraveţi verzi
  • 30 ml oţet balsamic
  • 150 ml ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • iaurt
  • avocado

 

Mod de preparare:

Sfecla roşie se spală, se taie jumătăţi şi se îndepărtează mijlocul cu un cuţit ascuţit. într-un bol se amestecă jumătate din uleiul de măsline cu oţetul balsamic, sare, piper şi oregano după gust. Se adaugă usturoiul curăţat tocat mărunt, se amestecă şi se ung sfeclele cu acest amestec.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu 20-25 de minute sau până se înmoaie şi pot fi pătrunse cu o furculiţă.

Cuşcuşul se înmoaie cu apă clocotită, se amestecă bine cu sare, piper, pătrunjel tocat şi puţin ulei. Dovleceii se spală, se taie rondele, se amestecă bine cu ulei, sare, piper şi se frig pe grătarul încins.

Castraveţii se feliază, se amestecă bine cu sare şi piper, se aşază pe farfurii alături de morcovii tăiaţi bastonaşe, sfeclele umplute cu cuşcuş şi se presară cu pătrunjel tocat.

 

Sfecla umpluta cu cuscus

Sfecla_umpluta_cu_cuscus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.