Sfeclă marinată cu brânză coaptă de capră

Printeaza

O reteta delicioasa de sfecla marinata cu branza coapta de capra din: ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, frunze de cimbru, sfecla, branza de capra si rucola.

Ingrediente:Sfeclă marinată cu brânză coaptă de capră

  • 6 linguri ulei de măsline, plux extra pentru uns
  • 1  linguri oţet de vin roşu
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 linguriţă frunze de cimbru
  • 2  sfecle, curăţate şi tăiate în felii foarte subţiri
  • 2  bucăţi a câte 100 g brânză de capră maturată (cu coajă)
  • 4 mâini de rucola

Mod de preparare:

Se amestecă uleiul, oţetul, zahărul şi cimbrul într-un vas întins. Se potriveşte bine de sare şi piper. Se adaugă feliile de sfeclă şi se marinează cel puţin 1 oră sau peste noapte, după preferinţe. Se încălzeşte grilul la treapta cea mai de sus.

Se asezonează feliile de brânză cu sare şi piper, apoi se aşază pe o tavă unsă cu ulei şi se coc sub gril 2-3 minute, până ce prind o culoare aurie şi încep să se topească. Se scoate sfecla din marinadă şi se păstrează zeama. Se împarte pe patru farfurii.

Se pune deasupra rucola, o felie de brânză de capră şi din nou rucola. Se stropeşte cu marinada şi se serveşte.

Sfeclă marinată cu brânză coaptă de capră

Sfeclă marinată cu brânză coaptă de capră

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.