Sfecla cu nuci

Printeaza

Sfecla cu nuci din: sfecla, bors, ulei, nuci, sare, ceapa, piper.

Sfecla roșie este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina K, acid folic, potasiu și fier. De asemenea, conține antioxidanți precum betalaina, care oferă culoarea caracteristică sfelei și au potențial de protecție împotriva stresului oxidativ.

 

Ingrediente:

  • 5 sfecle roşii mici si rotunde
  • bors
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • 300 g nuci măcinate
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Spălăm bine sfeclele şi le curăţăm. Punem sfeclele cu apă cât să le acopere la fiert.

Când sfeclele sunt fierte pe jumătate, se adaugă borşul peste sfecle şi se fierbe până se înmoaie.

Se scot sfeclele, le lăsăm să se răco­rească puţin, le tăiem deasupra un capac şi, cu ajutorul unei linguriţe, scoatem mijlocul cu grijă, păstrând, mar­gini de 0,5 cm.

Tocăm ceapa fin şi o punem la călit în uleiul încins. Se adaugă puţină sare şi o lăsăm până se înmoaie.

Când este gata oprim focul, punem nuca măci­nată şi piper măcinat şi omogenizăm.

Umplem sfeclele cu acest amestec, apoi le punem capacele. Avem grijă să ne rămână puţin amestec de ceapă şi nuci.

Radem sfecla pe care am scos-o din mijloc. O amestecăm cu restul de nuci şi ceapa, punem puţină zeamă rămasă de la sfecle.

Turnăm sosul într-o tavă, aşezăm sfeclele şi dăm tava la cuptor pentru 20-30 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.