Sfecla coapta cu gem de portocale

Printeaza

Sfecla coapta cu gem de portocale din: sfecle, gem de portocale, ulei, usturoi, otet, piper.

Ingrediente:Sfecla coapta cu gem de portocale

  • 4 sfecle proaspete (cu tot cu frunze)
  • 3 linguri gem de portocale
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingură oţet de vin alb
  • piper negru măcinat proaspăt

 

Mod de preparare:

Speli bine sfecla (frunzele le pui deoparte) şi le aşezi pe o bucată de folie de aluminiu. Acoperi bine, strângi marginile şi le coci în cuptorul preîncălzit, timp de 45-50 de minute.

Laşi să se răcească şi apoi le cureţi de coajă. Tai fiecare sfeclă în 8 felii. Cureţi frunzele de sfeclă de pe tulpinile groase, le speli şi le tai în fâşii subţiri, încingi uleiul într-o tigaie, adaugi usturoiul şi îl prăjeşti timp de 1 minut.

Adaugi frunzele de sfeclă şi le căleşti timp de 2 minute, amestecând continuu până îşi schimbă culoarea, apoi le aşezi pe un platou. Adaugi în tigaie oţetul, gemul, piperul măcinat şi amesteci pe foc până ce începe să sfârâie. Pui feliile de sfeclă şi amesteci bine.

Transferi apoi pe platou, amesteci cu frunzele şi serveşti preparatul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.