Sericaia

Printeaza

Sericaia

Ingrediente:Sericaia

  • jumătate litru lapte dulce
  • 1 beţişor de scorţişoară
  • 1 bastonaş de vanilie bucăţi de coajă de lămâie
  • 5 ouă
  • 200g zahăr
  • 2 linguri făină
  • sare
  • suc de lămâie
  • unt
  • scorţişoară pisată

 

Mod de preparare:

Laptele se fierbe cu beţigaşul de scorţişoară, coaja de lămâie şi bastonaşul de vanilie, se lasă la rece, gălbenuşurile se bat cu zahăr, să iasă o cremă-spumă albicioasă.

Se amestecă bine laptele cu făină, apoi cu crema de gălbenuşuri şi se încinge pe plită, amestecând înverşunat până începe cremo-aluaftil să se desprindă de fundul oalei.

Se scot mirodeniile, se lasă crema să se răcească. Se bat albuşurile, spumă tare, cu un praf de sare şi câteva picături de suc de lămâie, se împreună cu crema.

Se unge o tavă cu unt, se aşterne sericaia, se presară abundent cu scoţişoară, se dă la cuptor încins, 20 de minute, până începe coaja să crape.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.