Şerbet de vişine

Printeaza

Şerbet de vişine

Ingrediente:Şerbet de vişine

  • 1 kg zahăr
  • 700 g vişine
  • puţină apă
  • vanilie
  • 60 g glucoză

 

Mod de preparare:

Vişinele se sfarmă ca să se spargă şi sîmburii. Se pun la fiert 15 minute cu apă, apoi se strecoară bine prin tifon.

Zeama se fierbe din nou cu zahărul pînă ce s-a legat, se pun vanilia şi glucoza şi se pune la apă rece. Apa se mai schimbă pe parcurs, se freacă cu lingura de lemn pînă se face mat.

Se înveleşte cu şervet ud pînă se răceşte borcanul apoi se astupă cu celofan şi se leagă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.