Sendvis de foie gras si mere
PrinteazaO reteta delicioasa de sendvis de foie gras si mere din: foie gras de rata, mere, ridichi negre, miere, faina, ulei, unt, otet balsamic, sare si piper.
- 600 g foie gras de rata crud
- 4 mere
- 2 ridichi negre
- 3 linguri de miere
- 1 lingura de faina
- ulei pentru prajit
- 50 g unt
- 1 lingura otet balsamic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati ridichile negre. Radeti una pe razatoarea fina si taiati-o pe cealalta in felii foarte subtiri. Puneti-le deoparte. Curatati merele, curatati-le de cotor cu ajurotul cutitului special si taiati-le rondele de 1 cm. grosime.
Incalziti untul intr-o tigaie si prajiti merele pana ce se inmoaie si se caramelizeaza usor. Sarati si piperati. Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca si puneti la prajit ridichea rasa. Dupa ce s-a rumenit, scurgeti-o, sarati si piperati.
Intr-o altă tigaie adâncă turnaţi mierea şi o lingură de apă. Când fierbe, puneţi ridichea rondele şi confiaţi-o (cca 10 min). Tăiaţi ficatul în felii egale şi daţi-le uşor prin făină. Puneţi-le într-o tigaie neaderentă încinsă, lăsându-le câte 2 min pe fiecare parte. Săraţi, piperaţi şi scurgeţi. Luaţi 4 farfurii şi supra- puneţi, în fiecare, rondelele de măr, de ridiche şi feliile de foie gras.
Terminaţi cu o grămăjoară de ridiche rasă şi fixaţi totul cu scobitori. Ficatul va lăsa puţină grăsime. Diluaţi-o cu oţetul balsamic şi serviţi imediat.
Sendvis de foie gras si mere
Pofta buna!