Sendviş cu anşoa şi caşcaval

Printeaza

O reteta delicioasa de sendvis cu: ansoa, cascaval, spanac, ceapa rosie, drojdie uscata, faina, lapte dulce, unt, sare, piper, ou, marar.

Ingrediente:Sendviş cu anşoa şi caşcaval

  • un borcănel fileuri de anşoa în ulei
  • 300 g caşcaval feliat
  • 200 g spanac baby
  • o ceapă roşie
  • 8 g drojdie uscată
  • 500 g făină
  • 240 ml lapte dulce
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • un ou
  • mărar

 

Mod de preparare:

Drojdia se amestecă bine cu laptele dulce călduţ şi un sfert de linguriţă de sare. Când drojdia s-a dizolvat se adaugă untul topit şi răcit. Se amestecă, se toarnă peste făina cernută şi se frământă până rezultă un aluat omogen, potrivit de tare, eventual mai adăugând făină dacă este nevoie.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă la loc cald până îşi dublează volumul. Ceapa roşie se curăţă de foi, se spală şi se taie

peştişori. Spanacul se spală, se opăreşte cu apă clocotită şi se lasă să se răcească într-o strecurătoare. Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se taie cer­curi cu o cană şi în mijloc se pun frunze de spanac. Se aşază deasupra ceapă roşie şi fileuri de anşoa, se pune câte o felie de caşcaval, mărar tocat, piper şi se acoperă cu restul de aluat.

Se presează marginile, se ung cu ou bătut şi se coc la foc potrivit până devin aurii.

Sendviş cu anşoa şi caşcaval

Sendviş cu anşoa şi caşcaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.