Semiluni cu nucă

Printeaza

Semiluni cu nucă din: faina, zahar pudra, unt, smantana, ou, praf de copt, nuca si gem de caise.

Ingrediente:Semiluni_cu_nuca

  • 300 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1 lingura cu smantana
  • 1 ou
  • 1 plic cu praf de copt
  • 200 g nuca macinata
  • gem de caise

 

Mod de preparare:

Amesteca 70 g de zaharul, oul, untul, smantana si praful de copt stins cu puţină zeamă de lămâie. Adaugă făina treptat şi amestecă până ce se omogenizează.

Intinde o foaie şi pune-o în tava tapetată cu hârtie de copt. Unge cu un strat subţire de gem, presară nuca măcinată mare şi amestecată cu două linguri cu zahăr.

Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, timp de 25-30 de minute. Scoate şi presară restul de zahăr. Când s-a răcorit, pune pe fund de lemn şi taie cu forma semilună.

Semiluni cu nucă

Semiluni_cu_nuca

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata bine semilunile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.