Semifreddo cu iaurt şi mango

Printeaza

O reteta de semifredo cu iaurt si mango din: mango, zahar, lapte integral, iaurt integral, smantana dulce, galbenusuri, baton de vanilie, miere, anason stelat, scortisoara, cuisoare, zeama de lamaie si anason stelat.

Ingrediente:Semifreddo cu iaurt şi mango

pentru semifreddo:

  • 200 g mango (pulpă)
  • 120 g zahăr
  • 100 ml lapte integral
  • 100 ml iaurt integral
  • 100 ml smântână dulce
  • 4 gălbenuşuri
  • 1/2 baton de vanilie

pentru sos:

  • 100 g miere 10 g anason stelat
  • 1  baton de scorţişoară
  • 2   cuişoare
  • 1/2 lămâie (zeama)

pentru decor:

  • feliuţe de mango scorţişoară
  • anason stelat

 

Mod de preparare:

Bate gălbenuşurile cu zahăr într-un castron. Crestează ba­tonul de vanilie şi scoate miezul cu o linguriţă. Separat, încălzeşte laptele într-o cratiţă, împreună cu vanilia.  Toarnă treptat câte puţin lapte cald peste ouă, amestecând continuu. Toarnă crema într-o crăticioară şi fierbe-o, fară să dea în clocot, până când se ţine pe dosul unei linguri de lemn. Strecoar-o printr-o sită cu ochiuri medii şi las-o să se răcească.

Incorporează apoi iaurtul, adaugă pulpa de mango pa­sată în blender şi smântână bătută. Toarnă compoziţia obţinută într-o formă, pune-o în congelator şi las-o cel puţin 2 ore ca să îngheţe bine.

Incălzeşte într-o tigaie mierea împreună cu mirodeniile şi zeama de lămâie, apoi las-o să se răcească la temperatura camerei.

Scoate preparatul din congelator, taie-l felii şi serveşte-1 acoperit cu sos de miere şi decorat cu feliuţe de mango, bucăţele de scortisoară si anason stelat.

Semifreddo cu iaurt şi mango

Semifreddo cu iaurt şi mango

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.