Scutecele Domnului

Printeaza

Scutecele Domnului din: faina, nuca, zahar, vanilie, sare, esente.

Ingrediente:Scutecele Domnului

  • 1 kg făină
  • 500 g nucă măcinată
  • 1/2 kg zahăr
  • vanilie
  • sare
  • esenţe

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu o cană de apă călduţă şi un praf de sare şi se frământă bine 30 de minute. Se întind foi foarte subţiri, care se coc pe plită (tablă încinsă) pe.ambele feţe, până se rume­nesc, fără să se ardă.

Când se răcesc, se înmoaie într-un sirop obţinut dintr-un litru de apă, !za- hăr, esenţe. Pe un platou se presară puţin zahăr şi coajă de lămâie rasă, apoi se pun un rând de foi înmuiate în sirop, se presară cu nucă măci­nată, zahăr, coajă de lămâie, vanilie.

Se repetă operaţia până se termină foile. Deasupra se pune un strat de nucă amestecată cu zahăr. Se servesc în ajunul Crăciunului.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.