Scutecele Domnului (Turte)

Printeaza

Scutecele Domnului din: faina, apa, nuci, zahar, esenta de rom, coaja de lamaie, scortisoara si sare.

Ingrediente:Scutecele_Domnului

  • 1 kg faina
  • 200-250 ml apa calda
  • 500 g nuci prajite si macinate sau alune de padure
  • 500 g zahar
  • 50 ml esenta de rom sau 2 linguri rachiu de fructe
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • sare

 

Mod de preparare:

Din făină, apă şi sare frământaţi o cocă mai tare, ca foaia de tăiţei. împărţifi aluatul în mai multe bucăţi şi din fiecare întindeţi cu sucitorul foi cât mai subţiri.

Coaceţi foile într-o tigaie uscată, pe ambele părţi, apoi puneţi-le una peste alta pe un platou.

Faceţi un sirop gros fierbând zahărul cu 300mi apă în care aţi adăugat romul, scorţişoara şi coaja rasă de lămâie.

Lăsaţi siropul să se răcească. Aşezaţi o foaie coaptă de aluat într-un vas mai adânc. Turnaţi peste ea sirop şi presăraţi nuci măcinate.

Deasupra puneţi altă foaie şi procedaţi la fel ca înainte, până la terminarea ingredientelor.

Tăiaţi preparatul în bucăţi mai mari.

Scutecele Domnului

Scutecele_Domnului

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.