Scrumbii umplute
PrinteazaScrumbii umplute din: scrumbii, patrunjel, marar, carnaciori, ulei, otet, sare, piper.
- 3 scrumbii mari
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1/2 legătură mărar
- 3 cârnăciori cruzi
- 30 ml ulei
- 30 ml oţet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sărezi şi piperezi scrumbiile, le freci cu oţet aromatizat şi le laşi 7-10 minute.
Tai verdeţurile mărunt, îndepărtezi pieliţa de pe cârnăciori, amesteci carnea din ei cu verdeţurile şi umpli scrumbiile cu amestecul obţinut, apoi le fixezi cu scobitori.
Ungi cu ulei fiecare scrumbie şi le frigi la grătar, timp de 10-12 minute pe fiecare parte.
Serveşti scrumbiile cu garnitură sau numai cu felii de lămâie.
Pofta buna!