Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia

Printeaza

O reteta de scrumbii cu ghimbir si sos de soia din: scrumbii, gulie, praz, morcov, ghimbir si sos de soia.

Ingrediente:Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia

  • 4 scrumbii de circa 200 g fiecare
  • 1 gulie
  • 2 fire de praz tânăr
  • 1 morcov
  • 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, tăiat feliuţe foarte subţiri
  • 8 linguri de sos de soia

 

Mod de preparare:

Curăţaţi scrumbiile, spălaţi-le sub un jet de apă rece, scoateţi-le solzii şi pielea, iar din fie­care porţionaţi câte două fileuri. Tăiaţi fâşioare jumătate din fileuri şi păstraţi-le deoparte.

Curăţaţi şi spălaţi morcovul, prazul şi gulia. Tăiaţi rondele subţiri prazul şi bastonaşe mocovul şi gulia. într-un castronel, amestecaţi ghimbirul şi sosul de soia.

Pe fiecare farfurie aşezaţi un file tăiat fâşioare şi unul întreg, faceţi grămăjoare din basto- naşele de morcov şi de gulie, precum şi din rondelele de praz, neamestecându-le. Serviţi cu sosul de soia şi ghimbir, pus separat în cănuţe pentru fiecare.

Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia

Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.