Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia
PrinteazaO reteta de scrumbii cu ghimbir si sos de soia din: scrumbii, gulie, praz, morcov, ghimbir si sos de soia.
- 4 scrumbii de circa 200 g fiecare
- 1 gulie
- 2 fire de praz tânăr
- 1 morcov
- 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, tăiat feliuţe foarte subţiri
- 8 linguri de sos de soia
Mod de preparare:
Curăţaţi scrumbiile, spălaţi-le sub un jet de apă rece, scoateţi-le solzii şi pielea, iar din fiecare porţionaţi câte două fileuri. Tăiaţi fâşioare jumătate din fileuri şi păstraţi-le deoparte.
Curăţaţi şi spălaţi morcovul, prazul şi gulia. Tăiaţi rondele subţiri prazul şi bastonaşe mocovul şi gulia. într-un castronel, amestecaţi ghimbirul şi sosul de soia.
Pe fiecare farfurie aşezaţi un file tăiat fâşioare şi unul întreg, faceţi grămăjoare din basto- naşele de morcov şi de gulie, precum şi din rondelele de praz, neamestecându-le. Serviţi cu sosul de soia şi ghimbir, pus separat în cănuţe pentru fiecare.
Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia
Poftă bună!