Scrumbie in pergament

Printeaza

Scrumbie in pergament

Ingrediente:Scrumbie in pergament

  • un kg scrumbie (2-4 peşti)
  • 100 ml ulei
  • o lămâie
  • o legătură mică de pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Scrumbiile se curăţă (se taie pe burtă pentru a se scoate intestinele), se spală şi se freacă apoi cu sare şi piper. Se crestează cu două x – uri pe ambele părţi, după care se ung cu puţin ulei şi în interior, şi în exterior.

Se înveleşte fiecare peşte într-o bucată de hârtie pergament şi se aşază pe un grătar încins. Se lasă câte 8-10 minute pe fiecare parte (depinde de grosimea peştelui).

Se scot apoi peştii din pergament şi se pun pe pla­toul de servire, lăsându-se să se ră­cească bine.

In acest timp se pregă­teşte un sos din restul de ulei, zeama de lămâie, sarea, piperul, pătrunjelul verde tocat. Se toarnă acest sos peste scrumbiile reci şi se servesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.