Scrumbie marinata cu marar

Printeaza

Scrumbie marinata cu marar din: file de scrumbie, ceapa, otet, zahar, piper, marar.

Ingrediente:Scrumbie marinata cu marar

  • 6 fileuri de scrumbie (a 60 g)
  • 2 cepe rosii

 

Ingrediente marinata:

  • 150 ml otet aromat (cu ierburi)
  • 5 linguri zahar
  • 6 boabe piper rosu
  • 1/2 lingurita piper pisat
  • 2 legaturi marar

 

Mod de preparare:

Se taie fileurile de peste bucati late de circa 2 cm si se aseaza intr-un castron, impreuna cu ceapa tocata marunt.

Pentru marinata: Se pun intr-o craticioara otetul, 50 ml apa, zahar, boabele de piper si ipiperul pisat, se dau intr-un clocot si se lasa sa se raceasca.

Se toarna apoi peste peste si se lasa cel putin o ora sa se pătrundă bine.

Inainte de a servi pestele, se presara deasupra mararul taiat marunt.

Ca garnitura: cartofi fierti sau paine neagra unsa cu unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.