Scrumbie la grătar

Printeaza

O reteta delicioasa de scrumbie de gratar din: scrumbii, lamai, cimbru, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Scrumbie la grătar

  • 8 scrumbii
  • 2 lămâi
  • 1 linguriţă rasă cimbru mărunţit
  • 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Evisceraţi şi curăţaţi bine scrumbiile, spălaţi-le şi scurgeţi- le bine de apă. Ştergeţi-le cu şerveţele absorbante şi cu un cuţit bine ascuţit crestaţi-le transversal cât mai des, respectiv tăieturile să fie la distanţă de 4-5 mm una de alta. Presăraţi scrumbiile cu cimbru, coriandru, sare şi piper, apoi puneţi-le pe un grătar încins.

Va sfătuim ca frigerea peştelui pe grătar să se facă afară, nu în spaţii închise cum ar fi o bucătărie convenţională, deoarece scrumbia fiind un peşte gras face foarte mult fum. Aşadar frigeţi scrumbiile pe ambele părţi până când se pătrund bine şi se rumenesc frumos.

Scoateţi-le într-o tavă, stropiţi- le abundent cu zeamă de lămâie şi presăraţi-le cu pătrunjel tocat. Puneţi printre scumbii feliuţe de lămâie.

Scrumbie la grătar

Scrumbie la grătar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.