Scrumbie la gratar cu sos de smantana
PrinteazaScrumbie la gratar cu sos de smantana
- 4 scrumbii (circa 250g/bucata)
- 6 căţei de usturoi
- 300ml smântână
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele se spală şi se crestează pe ambele părţi în formă de romburi. Se presară cu sare şi piper, după gust, apoi se pun pe grătarul bine încins.
Se frige bine, circa 30 de minute pe fiecare parte, după care se ia de pe grătar şi se pune pe un platou.
In timp ce peştele se frige, se prepară sosul astfel: se pisează usturoiul cu puţină sare, într-o piuliţă, apoi se pune într-un castronaş şi se amestecă cu smântână, zeama de lămâie şi pătrunjelul, tocat cât mai mărunt.
Se toarnă apoi sosul peste scrumbiile fripte şi se servesc calde.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos pentru scrumbie la gratar