Scrumbie la gratar cu sos de smantana

Printeaza

Scrumbie la gratar cu sos de smantana

Ingrediente:Scrumbie la gratar cu sos de smantana

  • 4 scrumbii (circa 250g/bucata)
  • 6 căţei de usturoi
  • 300ml smântână
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele se spală şi se crestează pe ambele părţi în formă de romburi. Se presară cu sare şi piper, după gust, apoi se pun pe grătarul bine încins.

Se frige bine, circa 30 de minu­te pe fiecare parte, după  care se ia de pe grătar şi se pune pe un platou.

In timp ce peştele se frige, se prepară sosul astfel: se pisează usturoiul cu puţină sare, într-o piuliţă, apoi se pune într-un castronaş şi se amestecă cu smântână, zeama de lămâie şi pătrunjelul, tocat cât mai mărunt.

Se toarnă apoi sosul peste scrumbiile fripte şi se ser­vesc calde.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • sos pentru scrumbie la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.