Scrumbie in folie

Printeaza

Scrumbie in folie din: scrumbii, ulei, sare, cimbru, lamaie, usturoi, iaurt, busuioc, salvie.

Ingrediente:Scrumbie in folie

  • 1 kg scrumbii
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • 1/2 lingură cimbru uscat
  • 1 lămâie
  • 1 căpăţână mare de usturoi
  • iaurt
  • câteva frunzuliţe de busuioc şi salvie

 

Mod de preparare:

După ce cureţi peştele de solzi, urechi şi intestine, îl speli şi îl pui să se scurgă pe un prosop. Faci un sos din ulei, sare şi cimbrul uscat.

Cu acest sos ungi peştele, atât în interior, cât şi în exterior. Scrumbia fiind un peşte gras, adaugi în interior 2-3 felii de lămâie, apoi aşezi peştele în folie şi îl împănezi cu felii de lămâie. Strângi folia la capete, aşezi peştele într-o tavă şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc moderat, pentru 10 minute.

După aceea, desfaci folia şi laşi peştele să se rumenească. Serveşti peştele cu mujdei de usturoi, preparat din usturoi pisat bine, iaurt şi câteva frunzuliţe de busuioc şi salvie tocate mărunt, alături mămăligă caldă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.