Scrumbie in folie
PrinteazaScrumbie in folie din: scrumbii, ulei, sare, cimbru, lamaie, usturoi, iaurt, busuioc, salvie.
- 1 kg scrumbii
- 2-3 linguri ulei
- sare
- 1/2 lingură cimbru uscat
- 1 lămâie
- 1 căpăţână mare de usturoi
- iaurt
- câteva frunzuliţe de busuioc şi salvie
Mod de preparare:
După ce cureţi peştele de solzi, urechi şi intestine, îl speli şi îl pui să se scurgă pe un prosop. Faci un sos din ulei, sare şi cimbrul uscat.
Cu acest sos ungi peştele, atât în interior, cât şi în exterior. Scrumbia fiind un peşte gras, adaugi în interior 2-3 felii de lămâie, apoi aşezi peştele în folie şi îl împănezi cu felii de lămâie. Strângi folia la capete, aşezi peştele într-o tavă şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc moderat, pentru 10 minute.
După aceea, desfaci folia şi laşi peştele să se rumenească. Serveşti peştele cu mujdei de usturoi, preparat din usturoi pisat bine, iaurt şi câteva frunzuliţe de busuioc şi salvie tocate mărunt, alături mămăligă caldă.
Pofta buna!