Scrumbie cu sos si patrunjel
PrinteazaScrumbie cu sos si patrunjel din: scrumbie, ulei de masline, lamai, patrunjel verde, sare, piper alb.
- 600 g scrumbie curatata
- 4 linguri ulei de masline
- 2 lamai
- 2 legaturi patrunjel verde
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Curăţaţi scrumbia, spălaţi-o şi apoi ştergeţi-o cu şerveţele. Condimentaţi-o cu sare şi piper, după ce aţi eliminat capul, coada şi aripioarele şi aţi scos şira spinării. Prăjiţi fileurile obţinute în puţin ulei, pe ambele părţi. Puneţi peştele prăjit pe un platou mai mare.
Preparaţi un sos rece, amestecând uleiul rămas cu zeamă de lămâie, pătrunjel verde tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Turnaţi sosul peste fileurile prăjite.
Scrumbie cu sos si patrunjel
Pofta buna!