Scrumbie cu ceapa si oua

Printeaza

Scrumbie cu ceapa si oua din: scrumbie, ceapa, franzela, oua, ulei, unt, mere, frunze de patrunjel.

Ingrediente:Scrumbie_cu_ceapa_si_oua

  • 1 scrumbie sarata de circa 350 g
  • 1 ceapa mare
  • 2 felii de franzela alba (150 g)
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt
  • 2-3 mere
  • frunze de patrunjel

Mod de preparare:

Speli scrum­bia, o cureţi de piele şi de qase şi o laşi timp de 2-3 ore în lapte sau apă să se desăreze. Tai ceapa mărunt şi o căleşti într-o lingură de ulei. înmoi franzela şi cureţi merele de coajă şi de sâm­buri.

Scrumbia, ceapa, fran­zela şi merele le dai prin maşina de carne şi le freci cu 50 g unt. Aşezi pasta pe un platou (dacă ai unul sub formă de peşte, va arăta şi mai bine) şi îi dai forma unui peşte.

Presari deasupra ouă fierte tari, date prin râzătoare sau tocate mărunt.

Presari şi frunze de pătrunjel tocate mărunt. Poţi garnisi salata cu felii de roşii, pişcători muraţi (ardei iuţi), muştar sau salată de sfeclă roşie, la alegere.

Scrumbie cu ceapa si oua

Scrumbie_cu_ceapa_si_oua

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.