Scovergi ardelenesti

Printeaza

O reteta gustoasa de scovergi ardelenesti din: faina, cartofi, drojdie, oua, unt, smantana, zahar, sare, mar.

Ingrediente:Scovergi ardelenesti

  • 600 g făină
  • 300 g cartofi
  • 1 cub drojdie
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • 100 ml smântână
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 1 măr

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, se decojesc şi se zdrobesc ca pentru piure. Drojdia şi zahărul se amestecă în puţi­nă apă călduţă şi se lasă pâ­nă se înmoaie bine drojdia.

Intr-un vas se amestecă bi­ne cartofii cu drojdia, ouăle, untul, smântână şi sarea.

Se încorporează făina şi se lasă la dospit aluatul, la căldură, circa 40 de minute.

Se întinde o foaie, din care se taie rondele, cu un pahar mai mic se decupează mijlo­cul. Se prăjesc în ulei încins. Se servesc calde, stropite cu unt şi cu felii de măr.

Scovergi ardelenesti

Scovergi ardelenesti

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • scovergi ardelenesti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.