Scortisoara aromata

Printeaza

Scortisoara aromataOriginară din Asia, scorţişoara este mai mult decât un simplu condiment utilizat în bucătărie, fiind folo­sită de mii de ani ca medicament. Printre beneficiile aduse sănătăţii se numără: calmarea indigestiei, menţinerea unui nivel echilibrat de glucoză în sânge, prevenirea ulcerului gastric, a infecţiilor vaginale şi a afecţiunilor gingivale. în plus, este de ajuns să adaugi zilnic în mâncare 1/2 linguriţă de scorţişoară pentru a te bucura de un metabolism accelerat.

Scortisoara Obţine o aromă deosebită: adaugă-l în ceai, cafea sau lapte. Presară pudră de scorţişoară peste brânza de vaci cu un conţinut scăzut de grăsime – va rezulta un topping sănătos şi delicios, pe care îl poţi întinde peste o felie de pâine prăjită din cereale integrale. Adaugă puţină scorţişoară în îngheţată, salata de fructe sau plăcinta de dovleac.

Pune beţe de scorţişoară în cerealele pe care le consumi dimineaţa sau în apa fiartă atunci când găteşti orez. Amestecă scorţişoară în soluţia pentru marinarea peştelui sau a cărnii de pui.

Cumpără beţe întregi de scortisoară şi, de fiecare dată când ai nevoie, macină-le într-o râşniţă de cafea sau de condimente. Astfel îşi vor păstra gustul proaspăt. Sau păstrează-le într-un container etanş, la loc răcoros, întunecat (proce­dează la fel şi cu pudra de scorţişoară).

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.