Scones cu fructe

Printeaza

O reteta de scones cu fructe din: faina, sare, praf de copt, unt, zahar fin, lapte, capsuni, gem de capsuni, bezele si smantana.

Ingrediente:Scones cu fructe

  • 400 g de faina cu agent de creste, plus extra pentru pudrat
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g unt, taiat cuburi
  • 3 linguri de zahar fin, plus extra pentru presarat
  • 200 ml de lapte batut
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 5 linguri de lapte, plus extra pentru uns
  • 1 mana mare de capsuni, taiate pe jumatate
  • 1 borcan mic gem de capsuni
  • 2 bezele, maruntite
  • 200 ml de smantana grasa

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 220° C/gaz 7. Se amestecă făina, sarea şi praful de copt într-un bol mare. Se încorporează untul cu degetele sau se pune totul într-un blender pentru a se obţine firimituri fine, apoi se adaugă zahărul.

Se încălzesc laptele bătut, vanilia şi laptele dulce la o temperatură suportabilă la atingere, apoi se amestecă rapid în compoziţia de făină, cu ajutorul unui cuţit. Apoi, cu mâinile, se amestecă de câteva ori până se obţine un aluat, dar fără a frământa prea mult.

Se răstoarnă aluatul pe o suprafaţă uşor pudrată cu făină şi se întinde o foaie de 2,5cm grosime. Se taie discuri cu diametrul de 5 cm, pudrând de fiecare dată cu făină forma cu care se taie. Se întind şi resturile de aluat şi se repetă operaţiunea până se obţin 12 bucăţi. Se pun pe hârtie de copt presărată cu făină, se ung cu lapte şi se presară cu zahăr. Se coc 12-15 minute, până devin aurii.

Pentru a servi, se pasează uşor căpşunile cu gemul de căpşuni şi se încorporează bezelele în smântână. Se pune câte puţin din compoziţia cu fructe peste fiecare scone şi se adaugă amestec de smântână.

Scones cu fructe

Scones cu fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.