Scones cu cascaval si rozmarin

Printeaza

Scones cu cascaval si rozmarin din: unt, cascaval, faina, oua, rozmarin, praf de copt, bicarbonat, sare, lapte.

Ingrediente:Scones cu cascaval si rozmarin

  • 150 g unt
  • 100 g caşcaval
  • 450 g făină
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă rozmarin tocat mărunt
  • 1/2 lingqriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1/2 linguriţă sare
  • 4 linguri lapte dulce pasteurizat

 

Mod de preparare:

Amesteci într-un bol făina cernută împreună cu praful de copt, bicarbona­tul, sarea, rozmarinul şi untul tăiat în cubuleţe, până obţii un aluat sfărâmicios. Adaugi ouăle bătu­te cu laptele şi caşcavalul ras şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare, care nu se mai lipeşte de mână.

Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul gros de 4-5 mm şi tai discuri cu ajutprul unui pahar sau cu formele pentru fursecuri.

Aşezi discurile de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt şi presari puţin caşcaval ras fin, pe fiecare rondelă. Coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 15-20 de minute.

 

Scones cu cascaval si rozmarin

Scones cu cascaval si rozmarin

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.