Scoici St. Jacques cu sos de pătrunjel şi ceapă

Printeaza

Scoici St. Jacques cu sos de pătrunjel şi ceapă din: scoici, ulei de masline, boia iute, patrunjel, ceapa verde, otet de vin rosu, suc de lamaie, ulei de masline, apa, sos tabasco, sare.

Ingrediente:Scoici St. Jacques cu sos de pătrunjel şi ceapă

  • 8-10 scoici St. Jacques (doar carnea)
  • 2 linguri uei de masline
  • 1/2 lingurita boia iute
  • sos:
  • 1/2 legatura patrunjel, tocat marunt
  • 1 fir ceapa verde, taiat marunt
  • 1 1/2 lingurita otet din vin rosu
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri apa
  • 1/2 lingurita sos tabasco
  • sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Scurgeţi bine scoicile şi uscaţi-le pe un prosop (mai ales dacă au fost congelate). Amestecaţi uleiul cu boiaua şi ungeţi bine fiecare scoică. Lăsaţi-le să stea la temperatura camerei, până preparaţi sosul.

Procesaţi câteva secunde în blender ingredientele sosului. Frigeţi scoicile pe grătarul de fontă sau pe cel cu jar (în acest caz, înşiraţi-le pe frigărui, ca să le manevraţi mai uşor).

Nu le frigeţi mai mult de cca 3 min pe fiecare parte. Serviţi-le imediat, stropite cu sos.

Scoici St. Jacques cu sos de pătrunjel şi ceapă

Scoici St. Jacques cu sos de pătrunjel şi ceapă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.