Scoici Saint-Jacques cu sos dulce de roşii si busuioc

Printeaza

Scoici Saint-Jacques cu sos dulce de roşii si busuioc: Presăraţi pe fundul unei tăvi de copt un strat gros de sare sau de orez şi bătătoriţi-l. Astfel cochiliile vor sta drept şi nu se vor mişca în timpul coacerii.

Pentru a prepara sosul, luaţi o mână bună de roşii proaspete, bine coapte, înlăturaţi seminţele şi puneţi-le într-un robot de bucătărie, cu 1/2 căţel de usturoi curăţat, o mână busuioc  proaspăt, puţin otet balsamic, un praf sare şi unul de piper  negru proaspăt măcinat, un cubuleţ de unt.

Amestecaţi, apoi puneţi 3 linguri de sos în partea scobită a fiecărei cochilii. Aşezaţi deasupra carnea de la 2 şi acoperiţi-o cu o felie de .

Aşezaţi cochiliile în tavă şi stropiţi-le cu puţin ulei de masline  extravirgin. Acoperiţi-le cu celelalte jumătăţi de cochilii (cele plate).

Puteţi să coaceţi scoicile imediat sau să le păstraţi în frigider timp de câteva ore, dacă aveţi planificată o petrecere în seara respectivă.

Incingeţi cuptorul la 170°C (treapta 3) şi introduceţi tava în cuptor pentru 15 minute.

Poate vi se pare mult, dar să ştiţi că e nevoie de timp pentru ca sosul rece şi scoicile să absoarbă căldura.

Scoici Saint-Jacques cu sos dulce de roşii si busuioc

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa Yayla Corbasi

Supa de scoici Saint-Jacques, creveti si moluste cu taitei

Supa de scoici Saint-Jacques, creveti si moluste cu taitei din: fasole neagră, supă de pui sau peşte, ghimbir, scoici, tăiţei, creveti cruzi, pătrunjel sau busuioc, coriandru, ardei iuţi, sare, piper negru, lămai verzi. Ingrediente: 170 g fasole neagră, înmuiată peste noapte 1 l de supă de pui sau peşte 2 linguri cu vârf de ghimbir tăiat mărunt 8 scoici medii, curăţate 8-12 creveti cruzi, […]

Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran

Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran din: scoici saint jacques, praz, margarina, smantana, sofran, sare si piper. Ingrediente: 12-16 inimi de scoici saint jacques, cu corail 2 bucati albe de praz 15 g margarina de floarea soarelui 4 linguri cu smantana lichida 1 praf de sofran sare si piper macinat   Mod […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Interesanta reteta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.