Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran

Printeaza

Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran din: scoici saint jacques, praz, margarina, smantana, sofran, sare si piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 12-16 inimi de scoici saint jacques, cu corail
  • 2 bucati albe de praz
  • 15 g margarina de floarea soarelui
  • 4 linguri cu smantana lichida
  • 1 praf de sofran
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi inimile de scoici saint-jacques, scurgeţi-le şi ştergeţi-le bine. Tăiaţi-le în două, în grosime. Păstraţi numai bucăţile albe ale prazului şi spălaţi-le. Tăiaţi bu­căţile fîşii, pe lungime, şi apoi tocaţi-le mărunt.

Puneţi margarina să se topească într-o crăticioară, adăugaţi prazul şi lăsaţi-l să se călească, la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecînd continuu, pînă se înmoaie, dar nu-şi pierde culoarea.

Adăugaţi smîntînă şi lăsaţi în continuare pe foc, încă 5 minute. Săraţi şi piperaţi, adăugaţi un praf de şofran şi amestecaţi. Incălziţi cuptorul la 210°C.

Repartizaţi prazul călit în cochilii de porţelan (sau cochilii de saint-jacques spălate şi uscate), apoi puneţi inimile de scoici împreună cu partea corail deasupra.

Săraţi şi piperaţi numai inimile de scoici, băgaţi la cuptor şi lăsaţi să se facă timp de 10 minute. Scoateţi cochiliile din cuptor şi serviţi imediat, ca antreu.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.