Scoici in sos de vin

Printeaza

O reteta de scoici in sos de vin din: scoici, unt, ulei de masline, vin alb, ceapa rosie, frunze de dafin, busuioc, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Scoici in sos de vin

  • 500 g de scoici
  • 50 g de unt
  • 30 ml de ulei măsline
  • 250 ml de vin alb
  • 1 ceapă roşie
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 frunză de dafin
  • 1 lingură de busuioc uscat
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se încing uleiul de măsline şi untul într-o tigaie. Se adaugă ceapa tocată şi se căleşte. Când este rumenită, se adaugă scoicile. Se lasă la călit până când se desfac complet. Se presară sare şi piper.

Se toarnă peste ele vinul, usturoiul pisat, verdeaţa şi foaiadedafin. Se acoperă tigaia cu un capac şi se mai lasă la înnăbuşit încă 5 minute.

Se servesc fierbinţi, eventual cu cartofi prăjiţi alături.

Scoici în sos de vin

Scoici in sos de vin

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • scoici in sos de vin
  • scoici cu sos de vin

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.