Scoici la tigaie cu sunca, salvie si linte

Printeaza

Scoici la tigaie cu sunca, salvie si linte din: bacon sau pancetta, ulei de masline, salvie, scoici, sare, piper negru, zeama de lamaie, linte, salata verde.

Scoici la tigaie cu sunca, salvie si linte

Ingrediente:

  • 12 felii subţiri de bacon sau pancetta
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 8 frunze de salvie proaspătă de persoană
  • 12 scoici
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • zeama de la o lămâie
  • 8 linguri cu vârf de linte fiartă
  • 4 mâini de frunze de salată verde
  • dressing din ulei de măsline şi zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Prăjiţi baconul sau pancetta într-o tigaie încinsă cu puţin ulei de măsline. Când este aproape gata, adăugaţi salvia. Baconul şi salvia se vor prăji şi vor deveni crocante aproape în acelaşi timp. Când sunt gata, scoateţi-le din tigaie şi aşezaţi-le pe un şervet de hârtie ca să se scurgă grăsimea.

Puneţi din nou tigaia pe foc şi, după ce se încinge bine, turnaţi puţin ulei şi prăjiţi scoicile asezonate. Vă dura cam un minut pentru fiecare parte; pieliţa lor va deveni uşor crocantă şi brun aurie.

După ce le-aţi prăjit pe amândouă părţile, stoarceţi lămâia deasupra şi amestecaţi – asta va carameliza şi mai mult exteriorul scoicilor. Scoateţi scoicile din tigaie şi puneţi-le pe o farfurie.

Folosind aceeaşi tigaie, reîncălziţi lintea. Turnaţi peste frunzele de salată dressingul din ulei de măsline şi zeamă de lămâie şi împărţiţi totul pe patru farfurii.

Puneţi deasupra baconul şi frunzele de salvie crocante în cele patru farfurii şi apoi aşezaţi scoicile de jur-împrejurul salatei. Când lintea este fierbinte, puneţi-o deasupra. Trebuie mâncată imediat.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.