Scoici la tigaie cu bacon si verdeata

Printeaza

Scoici la tigaie cu bacon si verdeata din: bacon, ulei de masline, salvie, scoici, sare, piper, zeama de lamaie, linte fiarta, salata verde.

Scoici la tigaie cu bacon si verdeata

Ingrediente:

  • 12 felii subţiri de bacon
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 8 frunze de salvie
  • 12 scoici
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • zeama de la o lămâie
  • 8 linguri cu vârf de linte fiartă
  • 4 mâini de frunze de salată verde
  • dressing din ulei de măsline şi zeamă de lămâie

Ingrediente dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie:

  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 1 linguriţă de piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Amestecaţi toate ingredientele pentru dressing si pastrati deoparte. Prăjiţi baconul într-o tigaie încinsă cu puţin ulei de măsline.

Când este aproape gata, adăugaţi salvia. Baconul şi salvia se vor prăji şi vor deveni crocante aproape în acelaşi timp.

Când sunt gata, scoateţi-le din tigaie şi aşezaţi-le pe un şervet de hârtie ca să se scurgă grăsimea.

Puneţi din nou tigaia pe foc şi, după ce se încinge bine, turnaţi puţin ulei şi prăjiţi scoicile asezonate.

Vă dura cam un minut pentru fiecare parte; pieliţa lor va deveni uşor crocantă şi brun-aurie.

După ce le-aţi prăjit pe amândouă părţile, stoarceţi lămâia deasupra şi amestecaţi, astfel se va carameliza şi mai mult exteriorul scoicilor.

Scoateţi scoicile din tigaie şi puneţi-le pe o farfurie.

Folosind aceeaşi tigaie, reîncălziţi lintea. Turnaţi peste frunzele de salată dressingul din ulei de măsline şi zeamă de lămâie şi împărţiţi totul pe patru farfurii.

Puneţi deasupra baconul şi frunzele de salvie crocante în cele patru farfurii şi apoi aşezaţi scoicile de jur-împrejurul farfuriilor.

Când lintea este fierbinte, puneţi-o deasupra.

Serviti imediat.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Scoici la tigaie cu usturoi si vin

Scoici la tigaie cu usturoi si vin din: scoici, usturoi, ardei iute, patrunjel, vin alb sec, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Scoicile sunt, de asemenea, o sursă bogată de acizi grași Omega-3, care sunt benefici pentru sănătatea inimii și creierului. Studiile arată că acești acizi grași pot ajuta la reducerea inflamației și pot contribui […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.