Scoici in sos picant

Printeaza

O reteta delicioasa de scoici cu: scoici, lamaie, vin alb, supa de peste, ardei iute, ardei capia, usturoi, unt, frunze de dafin, patrunjel, lamaie, sare, piper, paine neagra, smantana, iaurt.

Ingrediente:

  • 2 kg scoici în cochilie
  • o lămâie
  • 150 ml vin alb sec
  • 150 ml supă de peşte
  • un ardei iute
  • 3 ardei capia
  • doi căţei de usturoi
  • 100 g unt
  • o frunză de dafin
  • o legătură de pătrunjel
  • o lămâie
  • sare
  • piper
  • pâine neagră
  • smântână
  • iaurt gras

 

Mod de preparare:

Pâinea se taie felii, apoi cuburi, se amestecă bine cu 50 g unt topit omogenizat cu pătrunjel şi se coc în cuptor.

Scoicile se spală bine în apă rece ca să elimine tot nisipul şi algele prinse de cochilie.

Intr-o oală se pun supa de peşte, vinul alb, ardeiul iute şi ardeii capia tocaţi mărunt.

Se lasă să fiarbă zece minute, se adaugă scoicile, sucul de lămâie, usturoiul curăţat de foi şi feliat.

Se presară untul rămas tăiat cubuleţe, sare, piper, frunza de dafin şi câteva cozi de pătrunjel.

Se acoperă oala cu un capac şi se fierbe totul la foc mediu, opt-zece minute.

Se îndepărtează scoicile care nu şi-au deschis cochilia, iar celelalte se pun într-un bol.

Se toarnă deasupra supa în  care au fiert, se presară pătrun­jel proaspăt tocat şi se servesc imediat, împreună cu crutoanele de pâine neagră.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Scoici cu sos de portocale

Scoici cu sos de portocale din: scoici, ulei de rapita, pesmet, coaja de portocala, patrunjel, maioneza, mustar, usturoi, otet, suc de portocale, cimbru, ardei iute, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 10 scoici 2 linguri ulei de rapita 5 1/2 linguri pesmet coaja de la 1 portocala 1 1/2 linguri pătrunjel tocat 1 1/2 linguri […]

Reteta zilei: Scoici la tigaie cu sos de unt

Scoici la tigaie cu sos de unt din: scoici, ulei, unt, bucuioc, sare, piper. Ingrediente: 18 scoici 1 1/2 linguri ulei 1 1/2 linguri unt 1/2 linguriță de busuioc uscat sare piper   Mod de preparare: Clătiți scoicile în apă rece și uscați-le cu prosoape de hârtie. Combinați untul cu busuiocul. Folosind mâinile, rulați amestecul […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi prepari si mie niste scoici din astea?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.