Scoici cu sos de roşii picant

Printeaza

Scoici cu sos de roşii picant

Scoici cu sos de roşii picant

Ingrediente:

  • un kilogram scoicii
  • un kilogram roşii
  • două cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • un ardei iute
  • 300 ml vin alb
  • 75 g parmezan,
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • păttrunjel
  • mentă
  • paste
  • orez
  • cuşcuş

Preparare:

Scoicile se curaţă bine cu o perie, se spală în apă rece şi se pun într-un castron. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt.

Roşiile se spală se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, două lin­guri de pătrunjel tocat şi se călesc timp de câteva minute.

Se adaugă scoicile scurse de apă, se amestecă şi se lasă să se deschidă. Se ia cratiţă de pe foc, se scot scoicile şi se înde­părtează cochiliile. Se pun din nou în cratiţă, se adaugă roşiile tocate, ardeiul iu­te tocat, vinul, sarea şi piperul după gust.

Se lasă la fiert timp de 15-25 de minute la foc mediu, se adaugă parmezanul ras, se amestecă şi se mai fierbe două minute. Se presară menta tocată, se amestecă şi se serveşte. Se servesc alaturi de cuscus, paste sau orez fiert.

Scoici cu sos de roşii picant

Scoici cu sos de roşii picant.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • scoici cu sos de rosii

1 comentariu

  1. Foarte buna reteta asta cu scoici. As pune si creveti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.