Scoici, ciuperci şi fileuri de anşoa la capac

Printeaza

Scoici, ciuperci şi fileuri de anşoa la capac

Ingrediente:Scoici, ciuperci şi fileuri de anşoa la capac

  • 12 capace
  • 50 midii sau scoici
  • 300 g ciuperci
  • 3 fileuri de anşoa
  • 1 lin­gură făină
  • sare
  • boia iute
  • 3 linguri smîntînă
  • 120 g unt
  • 60 g brînză rasă
  • 3 gălbenuşuri
  • nucşoară
  • 600 g cartofi
  • 3/4 pahar vin

 

Mod de preparare:

Se prepară un piure de cartofi (600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenuşuri şi nucşoară rasă) şi cu el se spriţuieşte conturul vasului pe circumferinţa fundului capacului.

Scoicile se poşează (se fierb) 6 minute, în puţină apă, 1 /2 pahar vin, sare, piper şi 20 g unt.

Din zeamă se face un sos, în care se mai pune făina, 60 g unt, 1 gălbenuş şi smîntînă.

Scoicile sau midiile, fileurile din anşoa şi ciupercile toate fierte, amestecate cu sosul, se pun în mij­locul vasului.

Deasupra se presară brînză rasă şi unt topit şi se gratinează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.