Savarine cu aroma de portocala

Printeaza

Savarine cu aroma de portocala din: oua, zahar, pesmet, lichior de cirese, lapte, amidon, faina, frisca lichida, portocala,jeleu, sirop de cirese.

Ingrediente: Savarine_cu_aroma_de_portocala

  • 5 ouă
  • câte 5 linguri zahăr şi pesmet fin
  • 200 ml lichior de cireşe
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 150 g zahăr
  • 350 ml lapte
  • 50 g amidon sau făină
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1 portocală

Ingrediente pentru glazură:

  • 1 plic jeleu pentru tort
  • 200 ml sirop de cireşe

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare până se întăreşte bezeaua. Incorporezi treptat gălbenuşurile şi pesmetul, amestecând uşor, cu mişcări lente, verticale. Tapetezi forma pentru brioşe cu hârtii de copt, apoi le umpli 2/3 cu compoziţie. Le coci la foc mediu, timp de 15-20 de minute, până se rumenesc uşor.

Amesteci amidonul cu laptele şi zahărul şi le fierbi la bain-marie până obţii o budincă mai consistentă, în care, după ce s-a răcit, încorporezi frişca bătută şi zeama de la 1 portocală.

Introduci crema în congelator pentru cel puţin 2 ore.

Prepari jeleul pentru tort folosind siropul, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Tai savarinelor câte un capac şi scobeşti cu grijă aluatul din mijloc. Insiropezi aluatul cu lichior de cireşe şi umpli savarinele cu un glob de îngheţată. Aşezi capacul şi îl ungi cu un strat de glazură. Decorezi cu felii de portocală.

Savarine cu aroma de portocala

Savarine_cu_aroma_de_portocala

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.