Savarina cu fulgi de cocos

Printeaza

Savarina cu fulgi de cocos din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, fulgi de cocos, sare, oua, rom, suc de lamaie, mango, carambol, mandarine.

Ingrediente:Savarina_cu_fulgi_de_cocos

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  •  4 linguri zahăr
  •  1 cub drojdie
  •  150 g unt
  • 100 g fulgi de cocos
  • sare
  •  5 ouă

Pentru cremă şi decor:

  • 150 g zahăr tos
  • 250 ml rom alb
  • 250 g zahăr pudră
  • 5 linguri suc de lămâie
  • 1 mango
  •  fructe de fisalis
  •  1 carambol
  •  300 g mandarine

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un castron şi se face o gropiţă la mijloc. Se încălzeşte puţin laptele cu 1 lingură zahăr şi se dizolvă drojdia.

Se toarnă în gropiţă şi se amestecă împreună cu făină de pe margini. Se acoperă şi se lasă în loc cald 5 minute.

Se amestecă untul topit cu fulgii de cocos, un praf de sare, ouă şi 3 linguri zahăr. Se adaugă în compoziţia de aluat şi se frământă cu maiaua. Se acoperă şi se lasă să crească 30 min.

Se încinge cuptorul la 160 °C. Se unge forma. Se mai frământă aluatul o dată, se aşază în formă şi se lasă să crească 20 min. Se coace 40 min.

Pentru sirop: se dau în fiert 150 g zahăr tos cu 500 m apă. Se fierbe 30 min. şi se înglobează romul.

Se scoate blatul din cuptor şi se lasă să se odihnească în formă 5 min. Se răstoarnă pe un platou şi se însiropează. Se lasă să se răcească.

Se amestecă zahărul pudră cu suc de lămâie; glazura lucioasă şi groasă se toarnă pe blat. Se decojeşte fructul de mango, se taie felii şi se scoate sâmburele. Se taie felii carambolul.

Se aşază fructele decorativ pe savarină şi se presară zahăr.

Savarina cu fulgi de cocos

Savarina_cu_fulgi_de_cocos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.