Savarină cu caise

Printeaza

Savarină

Ingrediente pentru aluat:Savarină cu caise

  • 400 g făină
  • 200 g unt
  • 25 g drojdie
  • 3 ouă
  • 100 ml apă
  • sare
  • 1 linguriţă miere

Ingrediente pentru sirop:

  • 200 g zahăr tos
  • 200 ml apă

Mirodenii pentru umplutură:

  • 300 g frişcă, 50 g caise confiate, gem de caise. Se pot întrebuinţa şi alte fructe confiate: mango, căpşune, ananas etc.

 

Mod de preparare:

Făina se pune într-un castron mai mare. Se amestecă într-un pahar drojdia şi mierea până la dizolvare, apoi se completează cu apă călduţă – 100 ml. Ouăle se bat bine şi se încorporează în făină, apoi se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă bine.

Aluatul trebuie să fie moale şi se lasă să crească la cald. Formele speciale de savarină se ung cu unt, se presară cu pesmet şi se umplu pe jumătate cu aluatul preparat înainte, apoi se lasă să crească până ce coca se ridică la gura formei.

Se introduc în cuptorul încălzit, la foc potrivit, şi se coc până ce se rumenesc. Savarina coaptă se lasă să se răcească în formă. Savarinei i se taie pojghiţa întărită de deasupra şi se însiropează.

Se răstoarnă apoi savarina pe farfurie se unge cu gem deasupra, iar golul din mijloc se umple cu frişcă. Se garniseşte cu fructe confiate şi cu frişcă.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • savarină

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.