Sashimi din somon si ton

Printeaza

O reteta absolut delicioasa si foarte gustoasa de sashimi din somon si ton din: file de ton, file de somon, smantana, wasabi, otet de orez, zahar, sos de soia, suc de limeta, ulei de susan, otet de orez, ghimbir, paprika, pudra de ceapa, boia, pudra de usturoi, piper alb si frunze de busuioc.

Ingrediente:Sashimi din somon si ton

  • file de ton şi somon

Wasabi:

  • 2 linguri smântână
  • 2 linguriţe wasabi
  • 2 linguriţe oţet de orez
  • 1 linguriţă zahăr

Sos vinegret:

  • 1 lingură sos de soia
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1/2 lingură suc de limetă
  • 1 lingură oţet de orez
  • 1 lingură ghimbir tocat

Pen­tru asezonat:

  • 2 linguri paprika
  • 1 lingură pudră de ceapă
  • 1 lingură boia
  • 1 lingură cimbru
  • 2 linguri sare
  • 1 – 1/2 linguri pudră de usutroi
  • 2 linguri piper alb
  • frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Wasabi: Smântână se a- mestecă cu wasabi. Se adaugă zahărul şi 2 linguri de oţet.

Sosul vinegret: sosul de soia se amestecă cu uleiul de susan şi zeama de limetă. Oţ etul de orez se încorporează cu ghimbirul

Asezonarea peştelui: se ame­stecă paprika, pudra de ceapă, pudra de usturoi, boi- aua iute, sarea, piperul alb. frunzele de cimbru şi busuioc. Fileul de ton şi somon se păstrează la frigider pentru a fi mai uşor de tăiat. E nevoie de un cuţit foarte ascuţit pen­tru a tranşa fileul în cuburi de 5 cm.

Tranşarea peştelui se face dintr-o singură tăietură. Cuburile de ton şi somon tranşate se cufundă în mixul pentru asezonat pe toate cele 4 părţi, dar nu şi la capete. Se încinge un wok la foc mare, 5 minute. Nu se pune ulei!

Apoi se rumenesc bucăţ ile de peşte pe părţile asezo­nate câte 15 secunde pe fie­care parte. Capetele de peşte nu se rumenesc. Se serveşte pe farfurii plate, stropite cu crema wasa­bi.

Peştele preparat se taie fe­lii subţiri, se aşază pe farfurie şi se stropeşte cu sosul vine­gret. Se decorează cu alge şi ghimbir murat.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • sashimi reteta

1 comentariu

  1. E cam complicata reteta ta. Iar pestele nu se trece prin tratament termic pentru sashimi. Nici macar 15 secunde. Asta e poate un sashimi …. Romanesc. Sa fie mai intereesant pentru cei car nu mamnanca peste crud. In rest e ok. Se poate face si cu alfel de peste. Iar la noi cred ca merge si cu carne de …pui. Daca tot il rumenesti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.