Sarmalute in foi de vita
PrinteazaSarmalute in foi de vita din: foi de vita murate, sare, carne tocata, piper, ou, marar, patrunjel, ceapa alba, orez, bors, suc de rosii si leustean.
- 60 foi de vita murate
- sare
- un kg carne tocata
- piper macinat si boabe
- un ou
- o legatura marar
- o legatura patrunjel
- 3 cepe albe
- 3 linguri orez cu bobul rotund
- 500 ml bors
- 300 ml suc de rosii
- o legatura leustean
Mod de preparare:
Carnea tocată se pune într-un bol, se adaugă verdeaţa şi ceapa călită în prealabil. Se pun oul, orezul ales şi spălat, sare şi piper, după gust.
Compoziţia se amestecă bine si apoi se umplu foile. Pe fundul oalei se toarnă ulei si se pun frunze de leuştean şi foi de viţă, apoi se aranjează sarmalele circular.
Separat, se fierbe borşul, apoi se toarnă peste sarmale, se mai adaugă apă cât să le acopere şi se pun să fiarbă la foc potrivit. Spre sfârşit, se adaugă sucul de roşii.
Sarmalute in foi de vita
Pofta buna!
Imi plac sarmalele in foi de vita