Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţă

Printeaza

O reteta delicioasa de sarmalute in foi de vita cu: carne de vita, carne de porc, orez, ceapa, piper, sare, cimbru, marar, boia dulce, bulion, suc de rosii.

Ingrediente:Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţă

  • 1 kg carne mixtă tocată (vită, porc)
  • 75 g orez
  • 1 ceapă mare
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • mărar
  • 1/2 linguriţă de boia dulce
  • 2 linguri de bulion
  • 30 ml suc de roşii
  • frunze de viţă-de-vie

Mod de preparare:

Se căleşte ceapa în puţin ulei, se adaugă apă, apoi bulionul, condimentele, sucul de roşii şi orezul ales şi spălat bine. Se lasă să se răcească, după care se pune carnea şi se amestecă.

Frunzele se opăresc un minut în apă cu puţină sare, se scot, se lasă la scurs în strecurătoare, după care li se taie nervura de pe dos. Se ia o lingură din compoziţie, se rulează şi se fac sarmalele.

Intr-o oală se aşează câteva frunze, apoi sarmalele. La final se acoperă cu frunze de viţă-de-vie, cu apă şi suc de roşii, se pune un pic de bulion şi untură deasupra şi se dau la cuptor. Se servesc pe dischete de mămăliguţă.

Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţă

Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.