Sarmalute moldovenesti din piept de pasare

Printeaza

Sarmalute moldovenesti din piept de pasare din: piept de gasca, ceapa, orez, ou, rosii, bulion, sare, piper, smantana, varza murata, grasime de pasare.

Ingrediente:Sarmalute_moldovenesti_din_piept_de_pasare

  • 500 g piept de gasca
  • 1 -2 cepe
  • 50 g orez
  • 1 ou
  • 2-3 rosii (sau bulion)
  • sare
  • piper
  • smantana
  • 1 varza murata
  • grasime de pasare

Mod de preparare:

Desprinzi foile de varza de pe capatana, o speli cu apa rece, scoti cotoarele, alegi partile subtiri ale frunzei si le tai in bucati potrivite. Adevaratele sarmale moldovenesti sunt mici cat o nuca. Toci carnea si o dai deoparte.

Tai ceapa marunt si impreuna cu orezul ales si spalat, cu rosiile decojite si taiate bucatele, cu grasimea de pasare si 2 linguri apa rece, le pui pe foc sa fiarba inabusit, pana scade apa.

Daca folosesti bulion, il adaugi la urma, dupa ce s-a inmuiat ceapa si orezul s-a umflat.

Lasi compozitia sa se racoreasca si o amesteci cu carnea tocata si oul batut.

Carnea lasata putin la rece te ajuta sa faci mai usor sarmalutele. Formezi apoi sarmale mici si rotunde.

Pe fundul oalei in care le fierbi, asezi un pat de varza tocata sau cateva foi.

Pui sarmalele, iar deasupra presari din nou varza tocata. Umpli vasul cu apa clocotita, amestecata cu cateva linguri de smantana.

Servesti sarmalutele cu smantana si cu mamaliguta.

Sarmalute moldovenesti din piept de pasare

Sarmalute_moldovenesti_din_piept_de_pasare

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.