Sărmăluţe in frunze de paltin

Printeaza

O reteta delicioasa de sarmalute in foi de paltin, carne de miel, orez, rosii, piper alb, sare, vin alb sec, bors.

Ingrediente:

  • frunze de paltinSărmăluţe in frunze de paltin
  • 500 g came de miel
  • 100 g orez
  • 2 cepe roşii
  • piper alb
  • sare
  • 21 vin alb sec
  • 11 borş

Mod de preparare:

Opăreşti cu borş fiert frunzele bine spălate, le tai apoi nervurile şi le laşi deoparte. Tai ceapa şi o căleşti în ulei. După ce s-a aurit, adaugi orezul şi îl laşi pe foc împreună cu ceapa cât să se umfle.

Laşi orezul deoparte şi dai carnea prin maşină. Uneşti carnea tocată cu orezul şi ceapa, adaugi sare şi piper.

Infăşori sărmăluţe pe care le aşezi în cratiţă pe un pat de frunze, torni vinul şi completezi cu apă să le acoperi. Le aşezi la foc mic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.