Sarmalute in foi de vita cu orez

Printeaza

Sarmalute in foi de vita

Ingrediente:Sarmalute in foi de vita cu orez

  • 750 g carne
  • 30-40 foi de vită
  • 4-5 lingurile orez
  • 25 fire ceapă verde pentru sărmăluţe
  • 1 ceapă veche pentru borş
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • 1 lin­gură unt sau untură

Pentru rantaş :

  • untură
  • făină

 

Mod de preparare:

 

Opărim frunzele de viţă şi le\scoatem din apă. Spălăm carnea, o tăiem şi o dăm prin maşină (1/2 porc şi 1/2 viţel). Adăugăm orezul bine spălat. Punem în tocătură jumătate din cepele tinere, verzi, crude, tăiate mărunt. Restul de cepe verzi le tăiem mărunt şi le punem în grăsime să dea cateva clocote (dar să nu se pră­jească) şi le amestecăm cu carnea. De asemenea adăugăm mărar spălat şi tocat mărunt, sare şi piper. Amestecăm bine totul.

Aşezăm cateva frunze pe fundul crati­ţei, procedand la fel ca la sărmăluţele cu urdă. Printre sărmăluţe presă­răm fire de mărar, unt proaspăt tăiat în bucăţele. Acoperim de asemenea cu foi de viţă. Turnăm apă fierbinte să le aco­pere de două degete şi punem la fiert..

Cînd încep să fiarbă sărmăluţele, fa­cem rantaşul şi procedăm la fel ca la cele cu urdă. In timpul fiertului scuturăm bine cratiţa de cîteva ori. Gustăm pentru a vedea dacă este fiert orezul.

Fierbem borşul cu o ceapă tăiată mă­runt, luăm spuma şi umplem sărmălu­ţele cu borş, turnat cate puţin cu polo­nicul, pentru ca să nu fie prea acre. Po­trivim sarea şi le fierbem pană scad. Cand sunt aproape gata, le dăm la cup­tor descoperite.

Servim la masă, răsturnîndu-le pe o farfurie fierbinte. Scoatem mărarul dintre randuri. Servim cu mămăliguţă şi cu smantană într-o sosieră.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.