Sarmalute in foi de stevie

Printeaza

Sarmalute in foi de stevie din: carne tocata, stevie, ceapa verde, marar, patrunjel, orez, bulion, ulei, faina, sare si piper.

Ingrediente:Sarmalute_in_foi_de_stevie

  • 1 kg carne tocată
  • 6 legături de ștevie
  • 2 legături ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 200 g orez
  • 3 linguri bulion
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pregătește umplutura: se toacă ceapa verde și se călește puțin în ulei; se adaugă 2 linguri bulion, amestecând. Se frământă carnea cu ceapă, 1/2 din verdeața tocată, orez, sare și piper. Se spală foile de ște­vie, se taie codițele și se nivelează nervura principală.

Se opăresc în apă clocotită, până se înmoaie puțin, dar nu prea mult, ca să nu se rupă. Se scot,  se lasă să se scurgă și să se răcorească. Se împachetează sarmalele, se așază în cratiță, se toarnă apă cât să le acopere și se pune cratița la foc mic cca 45 min.

Între timp se prepară un sos din făină, apă, sare, piper, bulionul și verdeața tocată. Se toarnă peste sarmale și se coc la cuptor 20 min.

Sarmalute in foi de stevie

Sarmalute_in_foi_de_stevie

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Sa-mi opresti si mie o portie de sarmalute

  2. Nela Petrusin

    Nu am mai folosit pana acum foi de stevie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.