Sarmalute in foi de spanac

Printeaza

Sarmalute in foi de spanac din: spanac, carne tocata de vita, orez, ceapa verde, suc de rosii, ulei, bors, smantana, lamaie.

Ingrediente:Sarmalute in foi de spanac

  • 30-40 frunze de spanac
  • 1 kg carne tocată de vită
  • 100 g orez
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 60 ml suc de roşii
  • 2 linguri cu ulei
  • 150 ml borş
  • 120 ml smântână
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Spală frunzele de spanac, opăreşte-le în apă clocotită, trece-le printr-un jet de apă rece şi lasă-le să se răcească.

Spală orezul în câteva ape. Toacă mărunt ceapa şi amestec-o cu orezul scurs.

Căleşte acest amestec într-o cratiţă, apoi pune şi carnea tocată. Adaugă sucul de roşii şi lasă pe foc aproximativ cinci minute.

Pune câte o lingură din acest amestec pe fiecare frunză de spanac şi rulează cu grijă, aşa cum faci sarmalele în foi de varză.

Unge o cratiţă cu ulei, pune pe fundul ei 5 foi de spanac şi aşază sarmalele rulate. Peste ele, toarnă borşul şi apă cât să le acopere.

Pune cratiţa pe foc mic şi las-o cel puţin o oră. După ce au fiert sarmalele, taie lămâia în felii şi aşaz-o peste ele.

Serveşte-le calde, cu smântână din belşug.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Sarmale

Sarmale Delicioase cu Carne de Vită – Rețetă Tradițională și Nutritivă

Sarmale Delicioase cu Carne de Vită – Rețetă Tradițională și Nutritivă din: carne de vita, varza murata, orez, ceapa, pasta de tomate, sare, piper, marar, cimbru, supa de legume. Sarmalele cu carne de vită reprezintă o adaptare savuroasă a tradiționalei rețete de sarmale din Europa de Est. Această variantă pune în valoare gustul bogat al […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.