Sarmalute fara carne

Printeaza

Sarmalute fara carne din: frunze de vita de vie, ceapa verde, rosii, sare, piper, orez, ceapa, menta, ulei.

Ingrediente:Sarmalute_fara_carne

  • 1/2 kg frunze de vita de vie
  • 5-6 fire de ceapa verde
  • 2 rosii (date prin razatoare)
  • sare
  • piper
  • 1 1/2 ceasca de orez
  • 1 ceapa uscata
  • 1 legatura de menta
  • ulei

 

Mod de preparare:

Frunzele de viţă-de-vie le opăreşti în apă clocotită cu sare. Le scurgi şi le dai deoparte să se ră­cească.

Intre timp, pregăteşti umplutura: în puţin ulei sotezi ceapa împreună cu orezul, ameste­când continuu. Adaugi 1 roşie şi 1 ceaşcă de apă. îndată ce orezul absoarbe apa, stingi focul şi condimentezi cu sare, piper şi menta.

Pui câte 1 linguriţă de umplutură în fiecare frunză şi apoi înveleşti. Aşezi pe fundul cratiţei câteva frunze de viţă-de-vie şi deasupra sărmăluţele în cerc. Adaugi 2 ceşti cu apă, puţin ulei şi cea de-a doua roşie. Acoperi cratiţa cu o farfurie şi fierbi sărmăluţele la foc mic, pentru 45-50 de minute.

Sarmalute fara carne

Sarmalute_fara_carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.