Sarmalute de urda cu orez in foi de stevie

Printeaza

Sarmalute de urda cu orez in foi de stevie din: stevie, urda, margarina, orez, ceapa, marar, galbenus de ou, lamaie, bors.

Ingrediente:Sarmalute de urda cu orez in foi de stevie

  • 1/2 kg stevie
  • 300 gr urda
  • 50 gr margarina
  • 100 gr de orez
  • 2-3 cepe
  • marar
  • galbenus
  • lamaie
  • putin bors

 

Mod de preparare:

Se opăresc foile de ştevie cu horş, se scot repede şi se scurg. Se fierb înăbuşit ceapa şi orezul, în margarină, cu puţină apă.

Se amestecă urda cu mărarul tocat şi orezul fiert cu ceapă şi se fac sărmăluţe din foile de ştevie. Se aşază sarmalele într-o cratiţă, se acoperă cu borş şi se adaugă mărar.

Când sunt gata, după ce au fost date la cuptor, se toarnă peste sarmalele fierbinţi un sos din gălbenuş şi lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.