Sarmalute de post in foi de vita

Printeaza

Sarmalute de post in foi de vita din: ceapa, orez, ulei, menta, marar, lamaie, sare, piper, iaurt.

Ingrediente:Sarmalute de post in foi de vita

  • 20 foi de viţă (plus 4-5 foi)
  • 1 ceapă
  • 2 legături de ceapă verde
  • 200 g orez cu bob rotund
  • 100 ml ulei de măsline
  • 15 g mentă proaspătă
  • 1 legătură de mărar
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • iaurt (pentru servire)

 

Mod de preparare:

Opăreşte foile de viţă, scurge-le şi lasă-le să se răcească.

Căleşte ceapa tocată mărunt. Adaugă orezul spălat şi lasă-l câteva minute, până devine translucid. Adaugă 300 ml de apă fierbinte şi ia de pe foc după ce absoarbe toată apa. Potriveşte de sare şi piper, adaugă menta şi mărarul.

Fă sărmăluţele. Aşază 4-5 foi pe fundul oalei. Pune sărmăluţele circular. Stropeşte-le cu zeamă de lămâie, toarnă 300 ml de apă clocotită şi fierbe-le la foc redus.

Serveşte-le reci, cu iaurt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.