Sarmalute cu urda si orez

Printeaza

Sarmalute cu urda si orez din: urda, ceapa verde, orez, ou, marar, bors, pasta de tomate, concentrat de legume, ulei, piper, sare, frunze de stevie.

Ingrediente:Sarmalute_cu_urda_si_orez

  • 500 g urda
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 1 ceasca orez
  • 1 ou
  • 1 legatura marar
  • 1 ceasca bors
  • 2 linguri pasta de tomate
  • concentrat de legume
  • ulei
  • piper
  • sare
  • frunze de stevie

 

Mod de preparare:

Pui orezul în apă la înmuiat, după ce a fost spălat şi ales. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei.

Adaugi orezul şi amesteci bine pe foc, apoi dai deoparte. Intr-o cană cu apă, dizolvi concentratul de legume, amesteci şi îl torni peste ceapă şi orez.

Laşi să fiarbă orezul. Când e gata, îl dai deoparte, să se răcească. Amesteci urda cu orezul, oul, mărarul tocat, sare şi piper.

Intr-un litru de apă, pui borşul la fiert. Ştevia spălată o opăreşti cu borşul amestecat cu apă, scurgi zeama, dar nu o arunci.

Infăşori sarmalele, le aşezi într-o cratiţă şi pui deasupra câteva frunze, să acoperi sarmalele.

Torni zeama şi le fierbi, iar după 10 minute adaugi pasta de tomate şi le mai fierbi câteva minute.

Sarmalute cu urda si orez

Sarmalute_cu_urda_si_orez

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

 

Sarmale cu urdă

Sarmale cu urda si verdeata

Sarmale cu urda si verdeata din: urda, orez, ceapa, marar, stevie, unt, faina, lapte, smantana, bors, sare, piper. Ingrediente: 1 kg urdă proaspătă câteva linguri cu orez 3 legături ceapă verde 3 legături mărar verde 1 kg foi de ştevie 150 g unt 1-2 linguri făină 200 ml lapte dulce 200 ml smântână 1/2 l […]

 

retete

Sarmale cu urda, marar si patrunjel

Sarmale cu urda, marar si patrunjel din: orez, urdă, ceapă, pătrunjel, mărar, verza sau frunze de viţă de vie, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez 1 kg urdă 200 g ceapă 1 legătură pătrunjel 2 legături mărar 2 verze sau frunze de viţă de vie sare piper   Mod de preparare: Speli orezul, îl opăreşti şi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.